Over ons

Stichting Ontmoetingscentrum Pesse

Stichting Ontmoetingscentrum Pesse, oftewel De Wenning, is de stichting achter het multifunctionele ontmoetingscentrum in het prachtig Drentse dorp Pesse. De Stichting en daarmee het ontmoetingscentrum bestaat sinds 19 mei 1976.

 

De doelstelling van de stichting is het stichten en exploiteren van een ontmoetingscentrum, dat passende ruimte biedt voor activiteiten die plaatsvinden in het kader van de maatschappelijk, geestelijk en sociaal-culturele ontplooiing van de samenleving in haar werkgebied.

 

Het dagelijkse beheer ligt bij de beheerder, Henri Spijkerman. Henri wordt ondersteund in zijn taken door Alie Brus, Het Bestuur en tal van vrijwilligers.

Bestuur
Voorzitter Arnout Vos
Secretaris Mirjam Takens
Penningmeester Tineke Kleine
Bouwkundige zaken Jan-Sent Waninge
Bouwkundige zaken Seth Waninge
Evenementen Jeroen Broekman
Verenigingen/Sport Arjan Vos
PR Frouwke Veld
Energiezaken Jan Woltinge

Het Bestuur

Het bestuur van de Wenning bestaat uit 9 vrijwilligers. Binnen het bestuur is er op hoofdlijnen een taakverdeling, alle overige zaken worden in gezamenlijkheid opgepakt.

 

Het dagelijks bestuur wordt geleid door de Voorzitter, Penningmeester en Secretaris. Het voltallige bestuur vergadert iedere 2e woensdag van de maand.

 

Eventuele bespreekpunten vanuit de gemeenschap kunnen voor iedere vergadering worden ingebracht per mail, info@dewenningpesse.nl.

 

 

Beheer

Het dagelijkse beheer van ons multifunctionele ontmoetingscentrum ligt in handen van Henri Spijkerman. Henri Spijkerman vervult deze rol al sinds 1998, en nog steeds vol energie en overgave!

 

Henri wordt daarnaast ondersteund door Alie Brus, Alie Brus is al sinds 1988 werkzaam in en voor De Wenning.

 

Naast Henri en Alie maken wij gebruik van inleenkrachten en vrijwilligers om iedere gelegenheid een goed servicelevel te kunnen bieden.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers geen ontmoetingscentrum

 

Trots zijn wij op onze vrijwilligers, een grote poule van mensen die klaar staan om De Wenning te helpen.

Op woensdagochtend is er bijvoorbeeld een club mannen actief om allerlei klusjes te verzorgen in en rondom op het gebouw. Maar ook bij het opbouwen van evenementen of in de horeca kunnen we rekenen op diverse hulp uit het dorp en zelfs van daar buiten.

 

Noaberschap!

Verenigingen

Pesse is een actief dorp, dit blijkt wel uit het aantal verenigingen die zich inzet voor een mooi en leefbaar dorp.

Al deze verenigingen voegen veel toe aan het voortbestaan van De Wenning. De Pioniers, het dorpscollege, de Pesserrun en ga zo maar door.